1: Bestill bil eller elsykkel

Logg inn og fortell oss når og hvor du vil hente bilen. Ikke medlem enda? Bli medlem nå!

                   
                               

2: Hent ut kjøretøy

Elbil: Tre minutter før starttid mottar du en SMS med bilens regnr. Besvar denne med din PIN-kode / tast inn PIN-kode på App for å åpne bilen. Din PIN-kode finner du under "min profil".

Elsykkel: Tre minutter før starttid mottar du en SMS med en link til App. Tast inn din PIN-kode i App og du vil motta en femsifret kode. Denne koden taster du inn på stativet for å ta ut elsykkel. Du kan selv velge hvilken elsykkel du tar ut fra stativet.

                   
                               

3: Ta med deg ladekabelen

Hvis du har booket elbil drar du ut ladekabelen i begge ender, og tar den med deg i bilen. Det er mulig du ønsker å lade underveis!

                   
                               

4: Kjør!

Bil: Sett deg inn i bilen, ta på deg setebelte, og vri om tenningen eller trykk på startknappen til høyre for rattet . Ha en flott tur!

Elsykkel: Når du skal ut på sykkeltur er hjelm og vest er påbudt. Dette utstyret finner du i skap ved elsykkel-stativet. 

                   
                               

5: Uhell eller havari?

Ring Move About på 958 07000 dersom du trenger hjelp.  Dersom du har behov for veihjelp utenfor vår åpningstid, kan disse telefonnumrene benyttes:

VW Veihjelp: 915 04 444

Merk at eksterne numre ikke kan hjelpe med bestillinger.  Vennligst informer oss dersom veihjelp kontaktes direkte.

                   
                               

6: Retur av elbil og elsykkel

Elbil: Tøm bilen for personlige eiendeler, og sørg for at bilen er fri for søppel. Husk å sett bilen på lading, slik at den har tilstrekkelig med strøm for neste bruker! Sett bilnøkkelen inn i holderen i hanskerommet! Sjekk at dørene låser seg automatisk etter 30 sekunder.

Elsykkel: Kontroller at elsykkelen er korrekt docket inn i stativet ved retur.

                   
                                                     
 

Brukertips:

Du må være en godkjent medlem for å benytte elbil / elsykkel

Bare Move About medlemmer får lov til å kjøre våre biler / benytte våre elsykler.

Sjekk at bilene / elsyklene er i god stand

Vi ber om at våre medlemmer raskt sjekker bilene / elsyklene før de begynner sin tur. Skader eller mangler skal rapporteres til Move About. Dersom man unnlater å rapportere skader kan man holdes personlig ansvarlig.

Lever kjøretøy i tide (eller tidligere)

Husk at det kan være en kollega av deg som har booket kjøretøyet etter deg. Derfor er det viktig at du returnerer i tide.

Rapportering av problemer, uhell og havari

Problemer, uhell og havari skal rapporteres til Move About så snart som mulig. For å få kontakt med en representant for Move About, ring 958 07000. Husk at skademelding skal fylles ut ved uhell.

Husk ladekabel for elbil

Move About bruker elektriske biler med null utslipp der det er mulig. For å sikre at bilene alltid har tilstrekkelig batterikapasitet, skal de settes på lading mellom hver tur. Når du skal kjøre av gårde, husk å dra ut ladekabelen og legge den bak i bilen. Når du har kommet tilbake og turen avsluttes, er det viktig at du setter bilen på lading igjen.

Elbiler: Bomringer, parkering og kollektivfelt

Bomringer, tunneler, broer, og riksferger er gratis i elbiler. Det er bare å kjøre gjennom! Parkering på offentlige parkeringsplasser i Oslo er også gratis, men husk at tidsbestemmelser (”maks 2 timer mot avgift”, for eksempel) fortsatt gjelder. Merk at avgiftsfritaket ikke gjelder på private parkeringsplasser (Q-Park, EuroPark osv.). Bruker er selv ansvarlig for å betale alle parkeringsbøter i leieperioden. Elektriske biler kan kjøre i kollektivfelt i hele Norge med enkelte unntak.

Røyking er ikke tillatt i våre elbiler

Det er ikke tillatt å røyke i Move About biler.

Dyr er ikke tillatt i våre elbiler

Av hensyn til allergikere og for å holde bilene rene, er det ikke tillatt med dyr i Move About biler.

Hold elbilene rene

Move About vasker jevnlig bilene innvendig og utvendig. Det er allikevel fint om du kan hjelpe ved å ta med egen søppel ut at bilen når du forlater den.

Komplette betingelser finnes her.